dimarts, 18 de desembre del 2012

ARRIBEN LES FESTES DE NADAL!!!!

ARRIBEN LES FESTES DE NADAL!!!!

 

S'acosta Nadal i per aquestes dates tots tenim previst més d'un àpat tradicional amb la família o amics. Creiem que es important gaudir dels àpats nadalencs i de la bona companyia. Es per això que hem volgut fer un recull d’adreces i blocs que ens recomanen receptes, dietes i ens donen consells d’alimentació saludable.


Fa uns anys , degut a l’estacionalitat dels aliments, es creaven i elaboraven receptes per fer el  consum més divers i atractiu.
La tria de plats molt calòrics era degut als requeriment energètics elevats dels nostres avis i besavis. Eren  temps de feines més dures i temperatures fredes d'hivern , sense les calefaccions que tenim avui en dia.. I el reciclatge era una altra de les raons que determinava l'àpat. És el cas dels canelons de Sant Esteve, una tradició molt catalana, en els que s'aprofitava així la carn del rostit de Nadal.
  Actualment tot això ha canviat: tenim productes tot l'any i la nostra dieta
 pot incloure aliments  molt variats.

A la  gastroteca.cat, ens proposen un recull de receptes dels plats més 
emblemàtics de les festes nadalenques... qué us sembla començar amb unes receptes d’escudella i carn d’olla i d’uns bons canalons?
http://www.gastroteca.cat/ca/noticies/fitxa-afons/receptes_tradicionals_de_nadal/

En aquesta altra , web   http://www.cuina.cat/   ens proposen un recull de primers plats, segons i postres per donar un toc original a  aquests àpats de Nadal. Per començar podem triar uns Porros amb crema de creixens, seguit de  Gall de Sant Pere i vieira amb puré de patata trufada i cardets i seguit  d’un postre original. copeta de recuit, prèssec i alfàbrega..


No podem oblidar, que hi ha persones amb requeriments especials d’alimentació i que poden gaudir dels àpats de Nadal, amb receptes adients per les seves necessitats. Us proposem els enllaços següents on trobareu receptes i consells per celíacs, diabétics, malalties coronaries...


Unes pautes de bons hàbits alimentaris ens ajudaran a tenir bones digestions i a  no engreixar-nos sense tenir que renunciar a tot allò que ens agrada menjar en aquestes festes....



i aconseguirem controlar el nostre pes


Un últim enllaç! menús adaptats per a nens: amb trastorns aguts de l'aparell digestiu, intolerància a la lactosa, diabetis, al.lergia alimentaria......  http://www10.gencat.cat/gencat/binaris/guia_alimentacio_escola_tcm32-25805.pdf

Esperem els vostres comentaris i aportacions de  webs, blocs i enllaços  d’interés!

Bon profit!
 I molt bones festes de Nadal!    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada